arrow arrow

За Нас

Основната дејност на Сафир Промет е откуп и дистрибуција на овошје и зеленчук. Покрај ова компанијата работи и како дустрибутер на прехрамбени производи за поширока потрошувачка.

Увозно-извозните деловни активности на компанијата сѐ насочени кон откуп на овошје и зеленчук, така што во контекст на откупот на овошје компанијата дистрибуира: јаболки, грозје, лубеница, диња, модри сливи, праска, портокали, мадарини, лимони и др. А во контекст на зеленчукот компанијата дистрибуира: пиперки наменети за индустриска употреба (индустриски пиперки), домати, краставици, зелка, патлиџан, кромид, компир и др.

Покрај дејствувањето на Македонскиот пазар, увозно-извозните активности на компанијата се насочени и надвор од државата, односно деловните партнери на Сафир Промет се лоцирани во: Босна и Херцеговина, Хрватска, Србија, Австрија, Унгарија.

image
Србија
Босна и Херцеговина
Хрватска
Унгарија
Австрија